Aalborg Zoo

Djur från hela världen under de gröna bokarna


Aalborg Zoo Aalborg Zoo är en av Danmarks vackrast belägna zoologiska trädgårdar i utkanten av den gröna bokskogen högt över Aalborg. Nytänkandet, utvecklingen och idealismen har gjort Aalborg Zoo till en av Danmarks mest besökta attraktioner med ungefär 375 000 besökare om året. Aalborg Zoo täcker nästan 8½ hektar och här finns ungefär 1 600 spännande djur av 140 olika arter från hela världen. Aalborg Zoo rymmer även gröna växter, blomrabatter, fontäner, höga träd och erbjuder lugn och ro efter stadens jäkt.

Afrikanska jättar och glada apor


Aalborg Zoo Aalborg Zoo har moderna anläggningar för de flesta av sina hyresgäster. Genom den stora glasrutan kan du se hur isbjörnar, sjölejon, sälar och pingviner tumlar runt under vattnet eller klappa en giraff från savannens ”giraffklappningsplattform”. Aalborg Zoo har också en liten flock afrikanska elefanter som stortrivs i de moderna omgivningarna. Även människoapornas förhållanden är idealiska och schimpanserna är några av de populäraste djuren.

Aalborg Zoo tar sin roll som modernt zoo med ansvar för naturbevarande på största allvar - direkt genom internationellt samarbete med avel och indirekt genom förmedling av kunskap om utrotningshotade djur. Zoo deltar i flera internationella kampanjer, exempelvis för att rädda den sibiriska tigern. Även på hemmaplan har Aalborg Zoo höga ideal - det är det första zoo i världen som har miljöcertifierats, vilket säkerställer att företagets miljöbelastning ligger på lägsta möjliga nivå.

På Aalborg Zoo försvinner inte barnen


Aalborg Zoo Aalborg Zoo kan presentera en annan världssensation - ett nytt system som kallas Blue Tag gör det möjligt för föräldrar att hålla uppsikt över sina barn och hitta dem snabbt om de skulle komma bort. Barnen förses med en ”tag” och sedan kan föräldrarna få ett SMS-meddelande om barnets position på mobiltelefonen eller se den på informationspelarna på Zoo.