Canal Tours

Köpenhamn är värd att uppleva från vattensidan


Canal Tours Varje år upplever mer än en halv miljon turister Köpenhamn från en av DFDS Canal Tours 15 bekväma båtar - antingen täckt eller öppen. I solsken är turen enastående, men även på en grå och mulen dag är det en upplevelse av Köpenhamn du inte bör missa, bland annat tack vare de kunniga guiderna som berättar stadens historia på ett nytt sätt varje gång och på flera olika språk. För Köpenhamns historia är även nutidens historia om en storstad i konstant tillväxt. Upplevelsen av stadens vackra, gamla byggnader och spännande hamn har varit en av Danmarks största turistattraktioner sedan 1904.

Gå ombord i stadens hjärta


Äventyret börjar där Nyhavn gränsar till Kongens Nytorv eller vid Gammel Strand med utsikt mot Christiansborg. Upplev de vackra och idylliska kanalerna, de ståtliga kyrkorna, gamla kulturminnesmärkta hus, unika fartyg och husbåtar, Den lille havfrue, Amalienborg, fortet Trekroner, Holmen, Den sorte diamant, Christiansborg, Børsen, Nyhavn och mycket mer. Du kommer att passera både det nya och gamla Köpenhamn och får höra om kungar, krig och sagor.

Canal Tours Om du hellre vill planera din Köpenhamnstur till sjöss själv och kunna kliva av när du har lust för att titta närmare på något och sedan åka en bit till, är vattenbussarna något för dig. Du är din egen guide och kan kliva av och på som du har lust. Vattenbussarna avgår från Den lille havfrue (och fortet Trekroner) i norr till Fisketorvet i söder med omstigning på Gammel Strand eller vid Det Kgl. Bibliotek (Den sorte diamant). Och det går en "buss" en gång i halvtimmen.