Dyrehavsbakken

Följ med på Bakken


Sol, sommar, glada människor, gröna träd, roliga upplevelser, mat och dryck - och kanske en tupplur i skuggan? Det är inte utan anledning Bakken har en mycket stor skara trogna besökare för vilka ett årligt sommarbesök på Bakken är fullständigt oumbärligt. Doubleshot Här finns något för alla: god mat och trivsel på de många restaurangerna, kaféerna och krogarna, revy, levande musik och dans, kören på ”Bakkens hvile” - eller kanske en tur i den stora berg-och-dalbanan, i spöktåget eller en av de 35 andra attraktionerna. Eller så kan du pröva lyckan i en av de elva spelhallarna som är proppfulla av alla slags spelautomater. Luftgevärsskytte, lottstånd, sockervadd, Cirkusrevyn, Pierrot med sina trollkonster, teatern Mäster Jakel - här finns något för hela familjen! Och om du behöver en paus väntar grannen Jægersborg Dyrehave med vackra grönområden, urgamla träd och ungefär 2 000 hjortar.

Världens äldsta nöjespark


Rutsjebanen Äventyret började 1583 då den sedermera berömda Kirsten Piil upptäckte en vattenkälla i kungens djurpark. Ryktet om upptäckten spred sig snabbt och folk vallfärdade till källan som tillskrevs helande krafter - framförallt runt midsommar. Och där det samlas folk samlas även gycklare!

Idag är Dyrehavsbakken ett förträffligt exempel på den danska folkligheten. Bakken Bakken har ungefär 2,5 miljoner besökare om året och ligger som nummer 10 i Europa på listan över temaparker som exempelvis Disneyland utanför Paris. Men Bakken är allt annat än strömlinjeformad underhållning utan har en alldeles egen särprägel med informell och avslappnad stämning och atmosfär. Bakken är inte en koncern utan en förening med 57 egenföretagare med allt vad det innebär av mångfald, charm och traditioner. Äkta dansk folklighet när den är som bäst.