Experimentarium

Stans bästa ställe för barn


Experimentarium Experimentarium tilldelades den flotta titeln ”Byens Bedste Sted For Børn” 2003 efter en omröstning på den stora Internetportalen Alt om København (aok.dk). Hela 55 % av rösterna gick till Experimentarium. Och om man har varit här kan man inte göra annat än instämma: Det här är verkligen ett eldorado för klåfingriga och andra nyfikna, däribland barn i alla åldrar!

Experimentarium Formellt sett är Experimentarium Danmarks största "science center", ett aktivitets- och kulturcentrum för naturvetenskap och teknik. Science center kommer ursprungligen från USA, men har spritt sig till hela världen. De blir otroligt populära var de än byggs upp, vilket först och främst beror på att de har utvecklat en alldeles ny och spännande museipedagogik som baseras på att besökaren deltar aktivt med egna försök och upptäckter.

Frys din skugga


Experimentarium Visst, men hur gör man? På Experimentarium leker du dig fram till svaret och får svar på frågor som "Finns det gröna kaniner?" eller "Kan du lyfta dig själv?". Du kan dessutom pröva på en jordbävningssimulator, en viskparabol eller en musikalisk hage! På Experimentarium finns det ungefär 300 olika interaktiva uppställningar som illustrerar naturens mysterier och människans enorma nyfikenhet och skaparkraft från antikens erkännande av naturlagarna till den allra senaste supertekniken!

Dansa fram ljus och ljud i Vallmoskogen


Det har även tänkts på de allra minsta i Barnpaviljongen som är en sagolik konstruktion i glada färger och barnstorlek med aktiviteter för barn på 3-6 år. Nyfikenhet inför världen och viljan att få ett svar väcks tidigt. Experimentarium utökas ständigt med nya idéer och separatutställningar som exempelvis Cirkus Fysikus där du själv är en cirkusartist i en värld full av spännande fysiska fenomen.