Knuthenborg Safaripark

Nordeuropas största djur- och landskapspark


Knuthenborg Safaripark I närheten av Maribo och motorväg E47 hittar du den imponerande Knuthenborg Safaripark som är belägen i parken till Knuthenborg gods. Parken anlades ursprungligen i engelsk herrgårdsstil runt 1866 och det byggdes en 7,5 km lång gråstensmur med fyra ståtliga portar runt den nästan 600 hektar stora parken. I det romantiska landskapet där det förr betade nötkreatur, får och hjortar betar numera noshörningar, antiloper, giraffer, zebror, jakar, bisonoxar och elefanter i Nordeuropas största safaripark.

Knuthenborg Safaripark Åk på safari i er egen bil på vägarna som sträcker sig mer än 15 km i den vackra parken och kom tätt intill de mer än 900 djuren som har erövrat herraväldet i herrgårdslandskapet på Lolland. Parkens stolthet är de sibiriska tigrarna - världens största katt. Men låt dig inte luras av de smidiga och kelsjuka rörelserna - sitt kvar i bilen och kom ihåg att du har väjningsplikt för tigrar!

Knuthenborg är mer än bara vilda djur


Det är inte alla djur i parken som kräver samma respektfulla avstånd. I flera av sektionerna kan du stiga ur bilen och klappa mer fredliga djur som getter, lamor, kameler, åsnor och ponnyer som till och med erbjuder barnen en ridtur. I Knuthenborg Safaripark finns det tillräckligt med aktiviteter för en äventyrlig semesterdag. Håll en paus i vårt kafé eller ta själv med matsäck och avnjut den i det gröna - här finns det massor med plats och vackra omgivningar. Besök det spännande fågelparadiset där 21 stora voljärer är hem för ett otal vackra och färgglada exotiska fåglar och njut av de många sällsynta träden och buskarna varav några planterades redan i den ursprungliga engelska landskapsparken.

Knuthenborg Safaripark Knuthenborg är skräddarsydd för barn. Småland är en enorm del av Danmarkskartan där barnen kan segla i flodhästar, klättra, segla med modellbåtar, åka veteranbil eller miniångtåg och mycket mer. Här och på den roliga lekplatsen med Danmarks häftigaste lekborg finns det oändliga möjligheter till lek.