LEGOLAND® i Billund

Jyllands största turistattraktion


LEGOLAND Det hela började 1968 med en samling modeller av berömda byggnader och miljöer som byggts upp utomhus av de fantastiska LEGO® bitarna. Idag är LEGOLAND® Jyllands mest besökta turistattraktion med 1,6 miljoner besökare om året och det finns även LEGOLAND parker i Tyskland, Kalifornien och England. LEGOLAND utvecklas i ett rasande tempo och det är bara fantasin som sätter gränser för vad LEGO kan användas till. Överallt är det fart, spänning och häftiga upplevelser för barn i alla åldrar. 50 miljoner LEGO bitar har använts på ett sätt som gör en mållös.

Överraskningar på löpande band


LEGOLAND LEGOLAND är en enastående blandning av interaktiva nöjen, berg-och-dalbanor som pirrar i magen, uppträdanden som publiken också deltar i och mycket mer. Här finns det nöjen som barnen kan styra själva, utmanande byggjobb och möjlighet för alla att ge fantasin fria tyglar. På kvällen lyses modellhusen upp av 30 000 små lampor. Upplev parken från en enkelspårig bana där tågen kör på fyra meters höjd över marken. Eller kliv ombord på berg-och-dalbanan X-treme Racers. Den är över 400 meter lång, häftig och supersnabb.

Småttingarna har sitt eget ”land” med massor av stora DUPLO™ klodser, bondgård, polis och sjukhus, flygplan som kan höjas och sänkas, tåg och mycket mer.
LEGOLAND I 4D-biografen finns den mest avancerade tekniken inom ljus, ljud och effekter och här väntar ett bombardemang av sinnena utöver det vanliga. Det har kostat 40 miljoner DKK att skicka ut dig på ditt livs häftigaste rally.
Upplev vilda västern mitt i rofyllda LEGOLAND, försök programmera en robot, testa de senaste Legospelen, paddla kanot mellan vilda djur, åk med gruvtåget genom guldgruvan, programmera din egen fantastiska tur i vår nya Power Builder eller pröva på en vild vattenskotertur med de supersnabba Jungle Racers. I piratvärlden går det vilt till och på den jättestora kungaborgen hamnar du i medeltidens äventyrliga värld. LEGOLAND är och förblir överraskningarnas högborg.