Løveparken Givskud Zoo

Lejon äter inte bilar


Løveparken Givskud Zoo Den här banala iakttagelsen från den afrikanska savannen är grundtanken bakom Løveparken Givskud Zoo som slog upp portarna 1969. Sedan dess har över 10 miljoner besökare själv testat teorin i verkligheten utan en skråma och har fått en fantastisk upplevelse med bara en tunn glasruta mellan sig och djurens konung. Parken är ett zoo kombinerat med en safaripark på 116 hektar med massor av plats för både djur och människor. Åk på en spännande safari i bil eller buss eller gå till fots bland mer än 120 olika djurarter från fem kontinenter.

Få en bra djurupplevelse


Løveparken Givskud Zoo Många känner bara till de vilda djuren från naturprogram på tv, men på Givskud Zoo står du öga mot öga med djuren. Upplev djuren i naturlig storlek samt deras ljud och lukter, något som tv:n inte kan förmedla. En bra upplevelse med vilda djur och förståelse av deras roll i naturen är ett bra underlag och gör att tv:s rapporter om den globala skövlingen av regnskog, våtmarker, grässtäpper etc. blir mer än bara underhållning till kvällskaffet. Givskud Zoo vill både förmedla kunskap och ge besökarna bra djurupplevelser.

Hjälp till att mata en kamel, åk en tur med safaribussen, upplev de imponerande gorillorna på nära håll ute i det fria, se schimpansungarna tumla runt i lek, gå en runda bland de små aporna, slå dig loss i leklandet eller håll ett öga på vargarna och älgarna medan du bakar pinnbröd i indianlägret. Det finns massor av aktiviteter och spännande upplevelser för både barn och vuxna på Givskud Zoo.

Utrotningshotade djur på Givskud Zoo


Løveparken Givskud Zoo En tredjedel av de 120 olika djurarterna i djurparken är arter som är utrotningshotade. Givskud Zoos viktigaste uppgift är naturligtvis att alla djuren i djurparken ska ha så bra livsvillkor som möjligt i fångenskapen och att kontakten mellan djur och människor blir så oproblematisk som möjligt för båda parter. Men en annan viktig uppgift är att bevara utrotningshotade djurarter. Ett exempel på detta arbete är de hjortantiloper från Givskud som sattes ut i naturen 1987 och 1988 för att förstärka det hotade beståndet i Pakistan.