Odense Zoo

Den afrikanska savannen mitt i Odense


Odense Zoo En av Odense Zoos huvudattraktioner är ett nästan fyra hektar stort område vid Odense Å där det har skapats en kopia av en del av ett afrikanskt naturreservat i Botswana. Området består av både savann och sumpmark och kan upplevas från speciella naturstigar och gångbroar av trä. Se lejon, schimpanser, zebror, strutsar, ett otal storkar och andra stora afrikanska fåglar i Okavangodeltat - mitt i Odense.

En modern zoologisk trädgård är naturligtvis konstruerad så att djuren ska trivas, men även så att besökarna kommer nära djuren och ibland kan se dem ur en ovanlig synvinkel. Odense Zoo har exempelvis en mycket vacker anläggning för de sibiriska tigrarna med inspiration från Sibirien i form av björkar och tallar samt en klipptunnel som tigrarna kan gå över och som besökarna kan gå igenom och uppleva djuren ur en helt ny vinkel.

Resan genom Sydamerika - över och under vattnet


Odense Zoo Odense Zoos Oceanium är det hittills största projektet i en dansk zoologisk trädgård. Du får följa med på en fantastisk resa genom den långsträckta sydamerikanska kontinenten från de fuktiga tropiska regnskogarna till den subantarktiska kylan längst ner i söder. Gå omkring bland tapirer, flodsvin, olika fåglar, apor m.m. i den stora voljären. I den fuktiga regnskogen stiger både temperaturen och luftfuktigheten, fåglarna kvittrar och de enorma sjökorna som väger upp till 800 kg tumlar runt i floden. Turen går under vatten, först i sötvatten, sedan passerar du korallrevets fantastiska värld med färgglada fiskar. Resan slutar i världens kallaste område där du möter bläckfiskar, en späckhuggare och en stor flock pingviner.

Odense Zoo Odense Å går tvärs igenom Odense Zoo och under högsäsongen kan du åka hit från Odense centrum med båten ”Åfarten”. Det är en ovanlig och mycket vacker upplevelse. Som genom ett trollslag går färden från H.C. Andersens idylliska värld till de afrikanska sumpmarkerna!