Randers Regnskov

Ge dig ut på expedition i regnskogen - mitt i Randers


Randers Regnskov I Randers Regnskov går man in för nöje, förmedling, fortplantning och forskning. Besöket ska först och främst vara underhållande. Gå på upptäcktsfärd i djungeln längs djungelstigar, genom klippartier och över vattenfall. Under färden får du uppleva 350 olika växtarter och över 175 djurarter, varav många flyger eller går fritt omkring i glaskupolerna. Håll ögon och öron öppna - du går mitt ibland djuren, men många döljer sig väl så ta god tid på dig. Till och med mitt i vintern är det 22-30 grader varmt här och en luftfuktighet på nästan 100 % så låt vinterkläder bli kvar utanför.

Randers Regnskov Besöket får gärna vara en givande förmedling också, både av regnskogens spännande värld och alla de hot som är på väg att förstöra den. Randers Regnskov är även en zoologisk trädgård som är ansvarig för att djuren, framförallt de sällsynta och utrotningshotade arterna, ska trivas och fortplanta sig. Slutligen ger den enastående regnskogsmiljön anledning till en del forskning.

Danmarks högsta vattenfall


I den sydamerikanska kupolen hamnar du som genom ett trollslag i Amazonas djungel - fåglarna sjunger, de stora färgglada fjärilarna fladdrar förbi och det brusande vattnet i det 15 meter höga vattenfallet fulländar illusionen. Du måste huka dig för lianer och nedhängande luftrötter när du går på upptäcktsfärd vid de överväxta ruinerna av mayatemplet. I den asiatiska kupolen skickas du på expedition genom Borneos djungel. Här finns det många fjärilar och i undervegetationen kan du se hundratals små asiatiska paddor. I den afrikanska kupolen bor det sex små nilkrokodiler. Visserligen är de fortfarande ungar, men de är ändå alltid redo att bita ifrån sig.

Randers Regnskov Randers Regnskov är full av spännande träd och växter, exempelvis bananträd, stryparfikus, cigarrlådeträd, kakao- och kaffebuskar, orkidéer och många andra exotiska och annorlunda träd och buskar. Och så kan du komma alldeles intill tropiska snokar och pytonormar. Besöket i ormgården är helt frivilligt!