Tivoli

Sagovärld i hjärtat av Köpenhamn


Tivoli Ingen annan nöjespark i hela världen har ett så centralt läge som Tivoli. Nöjesparken utgör helt enkelt Köpenhamns gröna hjärta på ett drygt åtta hektar stort område mellan Rådhuspladsen och centralstationen. När man träder in genom den imponerande huvudingången är det som att träda in i en sagovärld. Här finns det en förtrollande blandning av en grön oas i storstaden, traditioner och historia samt toppmoderna attraktioner och aktiviteter. Tivoli innehåller dessutom fantastiska blomsterarrangemang, uråldriga träd och Tivolisjön som är en lämning från Köpenhamns gamla vallanläggning. När mörkret faller lyses fontänerna, blommorna och de gamla byggnaderna i den kinesiskinspirerade trädgården upp av 110 000 kulörta lyktor och lampor. Två gånger i veckan lyses hela Tivoli upp av ett stort festfyrverkeri.

Pantomim, rock och god mat


Tivoli Den världsberömda nöjesparken är utan tvekan Danmarks mest besökta nöjesställe med över tre miljoner besökare under de fem månader som Tivoli är öppet varje år. De traditionella gratiserbjudandena såsom Pantomimteatrets Pierrot, Harlekin och Columbine eller Plænens artister och fredagsrock varieras med internationella artister i Glassalen och Koncertsalen. Många gäster kombinerar besöket med en god måltid eftersom alternativen här är nästan överväldigande. Tivoli har inte mindre än 21 à la carte-restauranger och 20 kaféer eller enklare matställen. Till detta kommer över 70 trevliga stånd med allt från grillad korv till hemlagade karameller, sockervadd och brända mandlar.

Tivoli uppfyller alla aktivitetsbehov - alltifrån en trevlig karuselltur för de allra minsta till ett fritt fall från 60 meters höjd. Kasta dig ut i en hisnande färd i Danmarks största berg-och-dalbana (invigs 2004) eller återupplev gammelmormors förtjusta tjut i en av världens äldsta berg-och-dalbanor av trä. Tivoli har förtrollat sina gäster i mer än 160 år och parken har varit förebild för nöjesparker i hela världen, ja den har till och med kopierats in i minsta detalj i Japan. Men förtrollningen och atmosfären kan inte kopieras - den måste man uppleva i Köpenhamns hjärta.