Tycho Brahe Planetarium

Upplevelser i jätteformat varje timme


Tycho Brahe Planetarium Tycho Brahe Planetarium & Omnimaxteater är ett avancerat centrum för populärastronomi och rymdforskning. På rymdteatern kan du varje timme uppleva naturen via de spektakulära IMAX-filmerna - världens största filmformat - eller bli förevisad stjärnhimlen med hjälp av den avancerade stjärnprojektorn. Planetariet utvecklar sina egna stjärnföreställningar, skapar lasershower och tar fram danska versioner av IMAX-filmer.

Tycho Brahe Planetarium En IMAX-föreställning är en upplevelse som kan ta andan ur de flesta. Tillsammans med 256 andra åskådare sitter du under den 1 000 kvadratmeter stora kupolformade filmduken. Filmduken är så stor att du omsluts helt av bilden - du befinner dig mitt i filmen.

Många IMAX-filmer handlar om naturens under. Du kan få följa med långt ut i kosmos, dyka i havet, besöka en rymdstation, ett korallrev eller verkligen gå på djupet i det eviga mörkret i djuphaven. Låt dig omsvärmas av schimpanser och delfiner eller följ med på en flygtur över pyramiderna. Du kan även få en hisnande upplevelse när några av världens modigaste våghalsar utmanar ödet och kastar sig ut i fritt fall över häpnadsväckande natur - det kan vara från en klipphylla över avgrunden eller från ett flygplan i många kilometers höjd. IMAX-föreställingarna är väldigt populära, så det är en bra idé att boka plats på planetariets hemsida.

Ny kunskap direkt ut till publiken


Tycho Brahe Planetarium Tycho Brahe Planetarium har gjort det till en hederssak att vara helt uppdaterat med de senaste rönen och att förmedla kunskaperna, så att alla kan förstå. När det händer något nytt ute i universum, exempelvis landning av en Marssond, reportage från den internationella rymdstationen eller en komet är synlig på kvällshimlen, är planetariet alltid helt uppdaterat. Den ”permanenta" utställningen är allt annat än permanent utan konstant aktuell och publiken kan följa med i händelserna på stora skärmar eller besöka de stora rymdfarts- och astronomiportalerna på Internet och utnyttja de många möjligheterna via supersnabba anslutningar.

Andra delar av utställningen tar upp några av de riktigt stora frågorna - hur livet uppstod och möjligheten att det finns liv någon annanstans i universum. Du kan också bli uppdaterad med de senaste kunskaperna om svarta hål, kvasarer och gammastrålningsutbrott om din hjärna kräver utmaningar!

Planetariet erbjuder både guidade rundvisningar och grupparrangemang. Dessutom har det en välfungerande skolservice.