BonBon-Land

Rena rama godisgalenskapen


BonBon-Land är inget mindre än världens största godis- och lekland som på rekordtid har blivit Danmarks femte största turistmål. BonBon-Land Man skulle nästan kunna tro att grundarna av BonBon-Land var spritt språngande galna när de byggde något så annorlunda som en nöjespark baserad på den lokala karamellfabrikens populära karamellpåsar med de uppseendeväckande namnen: Hundpruttar, Måsskit, Ankmat, Sophögen etc. Men idén höll och barn och alla dem med barnasinnet i behåll har tagit BonBons universum till sitt hjärta. Anknytningen till det fräcka godiset har nästan haft en förtrollande verkan. BonBon-Land öppnade 1992 intill BonBon-fabriken som en utställningslokal med en liten karamellproduktion, en biograf, en butik och ett par båtar i sjön - och första året kom det 172 000 besökare!

Träffa Henry Hundprutt och Åke Måsskit


BonBon-Land I BonBon-Land kan du åka Hundprutt-berg-och-dalbanan, stöta på Åke Måsskit, testa Den tokiga sköldpaddan eller åka en tur på Danmarks största raftingbana med mer än fem miljoner liter vatten. På Sjörövarön kan du hoppa från den ena krokodilskallen till den andra eller så kan du själv pröva på att göra godis i den populära karamellverkstaden. Den stora berg-och-dalbanan Vildsvinet har korats till Danmarks häftigaste och roligaste berg-och-dalbana. Pröva den om du törs - den börjar med ett fritt fall på 22 meter och sedan susar den iväg med 50 km i timmen i en 17 meter hög loop.

BonBon-Land Förutom sina 70 attraktioner bjuder BonBon-Land även på cirkusföreställningar, barnteater, sjölejonshower och clowner, cowboydagar, Halloweendagar med spöken och skattjakt och mycket mer. Alla aktiviteter är gratis när entrén är betald.