Kattegatcentret

Danmarks hajcenter


Kattegatcentret Kattegatcentret i Grenå är en av Danmarks mest spännande och dynamiska attraktioner. Det stora centret vid Kattegatts strand rymmer ett otal upplevelser. Åk på det löpande bandet i hajtunneln under en halv miljon liter varmt tropiskt havsvatten och känns rysningarna längs ryggraden när de nästan tre meter långa sandtigerhajarna glider fram över ditt huvud - bara en halv meter bort. Centrets bestånd av tropiska hajar och rockor inkluderar även sköterskehajar, wobbegonger, revhajar, citronhajar och de eleganta stingrockorna. I hajtanken och de tropiska akvarierna möter du ett otal spännande djur och färgglada fiskar.

Kattegatcentret Naturligtvis har centret även akvarier med djur och fiskar från de olika havsmiljöerna i Kattegatt: strandbrädden, tidvattenzonen, klinterna, hamnen och det öppna havet. Och så kan du få klappa en rocka eller stör på ryggen. Ute i lagunen tumlar sälarna runt och uppträder villigt vid den dagliga utfodringen kl. 12.00.

Experiment och lek


Undersök-själv-hörnan är miljöutställningens populära experimentarium med roliga försök där du själv kan gå på djupet med hav och miljö. Miljöutställningen ger aktuell information och kunskap om havet som resurs, soptipp och rekreativt område.

Vetenskapsutställningen är stället där du kan leka fram kunskap om havet. Havet styrs av de olika naturlagarna, men hur fungerar de egentligen? Ta själv reda på hur det hänger ihop genom att pröva dig fram - vi garanterar att du får kul och blir förvånad. De många interaktiva utställningarna handlar om vågor, havsströmmar och andra fenomen i havets värld. Från april till oktober sker allt det roliga med vatten utomhus - och det är stor chans för att du blir blöt!