København Zoo

På zoo året runt


København Zoo København Zoo är ett modernt och levande zoo med härliga omgivningar för både människor och djur. Den zoologiska trädgården bjuder på en lång rad upplevelser. Här hittar du exempelvis Tropezoo med krokodilträsk och regnskogsmiljö där tropiska fåglar och fjärilar flyger fritt omkring. För småttingarna rekommenderas Barnens zoo med Kaninbyn - en av stadens bästa lekplatser. Även om vädret är gråkallt och trist kan du gå på zoo. Zoo har mycket att bjuda på även under den kalla årstiden för inomhus finns det både Tropezoo och många andra spännande anläggningar.

Modernt zoo i snabb utveckling


København Zoo København Zoo är en av Danmarks största attraktioner och har ungefär 1,3 miljoner besökare om året som kommer för att se de 3 500 djuren av 250 olika arter. Djurbeståndet och de senaste årens nya anläggningar gör att det hamnar bland de bästa i Europa. Samtidigt är København Zoo en av Europas äldsta zoologiska trädgårdar som grundades 1859 i romantiska Frederiksberg Have. Just parken i Frederiksberg Have kommer att spela en viktig roll när den nya elefantanläggningen, ritad av den världsberömde brittiske arkitekten Norman Foster, öppnar upp gränsen mellan parken och Zoo. Besökarna på København Zoo kommer att få uppleva elefantflocken med Frederiksberg Have som bakgrund medan besökarna i parken också kan följa elefanternas liv och leverne med både det gamla och det nya elefanthuset som bakgrund.

IT gör sitt intåg på Zoo


København Zoo Självklart har den fantastiska IT-tekniken intagit Zoo också. Låna en zoomobiltelefon vid ingången, bläddra igenom menyn och använd den som guide. Sök efter fakta om djuren, välj en tematur, se dagens program, få ett SMS-meddelande 10 minuter innan djuren ska matas etc. En alldeles färsk nyhet är att du kan låna en handdator med en översiktskarta över zoo. Den registrerar hela tiden var du befinner dig via satellit, vilket underlättar det för dig att hitta.