Tivoli Friheden

Fritt fall och annat "hemskt" på Tivoli Friheden


Tivoli Friheden Från Sky Tower i trädtoppshöjd har du en fantastiskt utsikt över nöjesparken, skogen, Århus och bukten. Du kan naturligtvis nöja dig med att njuta av utsikten på 40 meters höjd, men du kan även välja att ta sista steget ut i tomma luften. Inga selar, gummiband, fallskärmar eller annat trams - du virvlar 35 meter neråt i fritt fall medan marken rusar emot dig med 100 km i timmen. Självklart slutar dramat lyckligt när du landar i det mjuka säkerhetsnätet, men det här enda steget kräver allt mod du har.

Tivoli Friheden På Tivoli Friheden finns det attraktioner för busungar i alla åldrar, från vild action och hårresande skräckupplevelser till det lugna och mysiga! Pröva exempelvis den 18 meter höga Pegasus som lyfter, snurrar och vrider runt dig i tre riktningar högt uppe i luften. ”Njuta av utsikten?” - Det får du knappast tid till för Pegasus bjuder på rena rama vanvettet! Eller varför inte strosa igenom det förfallna Elses Hotel, en fasansfull upplevelse skapad av professionella mediefolk. Det avråds att ta med barn under 6 år. Som tur är finns det massor av aktiviteter för småttingarna: roliga och trevliga attraktioner, lekplatser och hoppborgar.

En promenad i skogen med underhållning och spänning


Tivoli Friheden Tivoli Friheden ligger mitt i en vacker dansk bokskog. Förutom ett otal olika blommor och växter, idylliska skogssjöar, fontäner och färger kan du uppleva massor av gratis underhållning och roliga saker under en promenad i den vackra gamla nöjesparken. Möt Århus Pigegarde, gycklarna från Circus Fantastico och njut av underhållningen på den stora friluftsscenen. Från den försiktiga starten för 100 år sedan som skogspaviljong med dans och servering har Tivoli Friheden vuxit till en internationell nöjespark med över 300 000 besökare om året. Men när mörkret faller och ljusen tänds är magin densamma!